fbpx Workshop hliněných omítek | Ekodům

Workshop hliněných omítek

Anotace:

Stavba domu Mirka Ščudly na Točné je díky úsilí rodiny a několika dobrých a spolehlivých řemeslníků pod střechou. Nyní je třeba pohnout s interierem, aby hrubé omítky vyschly při slušných teplotách. A tak zveme všechny příznivce na hliněný workshop.

Stavbu již navštívil hlinařský expert Aleš Dorazil a udělal vzorky hrubých omítek. Nyní zveme příznivce přírodního stavitelství na víkendový workshop. K dispozici budou profesionální hliněné směsi od firmy Picas a veškeré potřebné vybavení. Díky krytým pracovním i přípravným místům bude workshop probíhat za každého počasí.
Oba dny bude v podstatě stejný program. Z organizačních důvodů je omezený počet míst na 10 lidí pro každý den. Je pravděpodobné, že cca za měsíc se bude pokračovat s workshopem hliněných štuků.

Bezplatný workshop bude po oba dny odborně vést Aleš Dorazil, po celý den bude k dispozici občerstvení a oběd vege i nevege :)
Kromě osobní zkušenosti s aplikací hrubých omítek bude možné v době pracovního klidu konzultovat se mnou nebo s Alešem všechno možné.

Program:

SOBOTA 21.9
8:30 začátek - školení, rozdělení práce, příprava jílového podkladu
12:30 pauza s obědem
13:30 odpolední blok - hrubé omítky
18:00 konec - možnost případného večerního posezení u ohně

NEDĚLE 22.9
8:30 začátek - školení pro nováčky, pokračování hrubé omítky
12:30 pauza s obědem
13:30 odpolední blok - hrubé omítky, teorie hliněného štuku 18:00 konec

Vybavení: pracovní oděv, gumové rukavice, svačina… ubytování není zajištěno. Parkování před č.e. 41 na vhodných místech, nebo na volném prostranství na blízké pláni viz obrázek. HMD 7 min, autobusové spojení co půl hodiny na M Kačerov nebo na tramvaj do Modřan.

Datum:
21.09.2019 08:30